Jordbærsyltetøj
Jeg har kogt min jordbærsyltetøj, også har jeg prøvet at lave en mere krydret og intens version.
Jordbærsyltetøj
6 glas
2,5 kg Jordbær (Sonata)
1,9 kg rørsukker
2 vaniljestænger
2 citroner, saften
Vodka, til glassene
Skyl og nip toppen af jordbærrene. Put jordbær og sukker i
en gryde og lade det stå og trække i en times tid. Tag kornene ud af vaniljestængerne, og bland
kornene med lidt sukker. Tilsæt stængerne til jordbærrene og kog langsomt op,
og lad det småssimre til bærrene er møre. Tag bærrene op og lad saften kog ind
til den begynder at tykne en smule. Imens skoldes og skylles glassene med en smule vodka. Put bærrene tilbage i gryden, tilsæt vaniljekornene og saften af citronerne.
Lad det koge et par minutter. Fyldes på glas og de lukkes straks.
Note: En syltetøj med hele bær og rimelig tyndt flydende
saft. Smager meget rent af jordbær. Den smager fantastisk til pandekager,
nybagte boller eller i skyr.
Kr ydret
jordbærsyltetøj
2 glas
800 g jordbær (Florence/ korona,)
3 spsk mørk rom
500 g brunfarin
100 g rørsukker
2 vaniljestænger
1 citron, saften
Skyl og nip toppen af jordbærrene, skær jordbærrene i kvarte.
Put jordbær og sukker i en gryde og lade det stå og trække i en times tid. Tag kornene ud af vaniljestængerne, og bland
kornene med lidt sukker. Tilsæt stængerne og rommen til jordbærrene og kog
langsomt op, og lad det småssimre til bærrene er møre. Tag bærrene op og lad
saften kog ind til den begynder at tykne en smule. Imens skoldes og skylles
glassene med en smule vodka. Put bærrene tilbage i gryden, tilsæt vaniljekornene og
saften af citronerne. Lad det koge et par minutter. Fyldes på glas og de lukkes
straks.
Note: En krydret syltetøj, der smager meget intenst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar