lørdag den 31. august 2013

Hakkebøf med spidskål, æble og perrods fraiche


Hakkebøf med spidskål, æble og perrods fraiche


Spidskål klar til dampning

Hakkebøf med spidskål, æble og peberrods fraiche
1 x aftensmad og 2 x frokost

400 g hakket oksekød, gerne øko
1 spidskål
5 spsk Thise fraiche 9 % eller andet surmælksprodukt
Peberrod
½-1 Æble
citron
Rapsolie

Vask og skær spidskålet i kvarte, læg det i en gryde, de skal alle ligge på bunden, drys salt, en smule olie og ½ dl vand.
Vask og skær æblet i både og fjern kernehuset. Skær hver båd i tynde skiver og marinere dem i en smule citronsaft.
Form 4 bøffer og tænd for gryden med spidskål og stegenpanden.
Put Thise fraichen i en skål, skræl og skrab peberroden og bland i fraichen sammen med lidt citronsaft og salt.
Put bøfferne på den varme panden og krydder dem med salt og peber. Vend dem efter nogle minutter, når de har fået stegeskorpe.
Skru ned for spidskålen når det koger og lad dem dampe stille og roligt,

Note: Spidskål, æble og peberrods fraiche var en rigtig god kombination, delvis fundet på af min kæreste inden han tog på arbejde. Jeg udviklede dog på ideen, ved at putte peberroden i fraichen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar