søndag den 30. marts 2014

Salat af grønne bønner x 2

Jeg synes at grønne bønner smager ret godt, og når de er fra frost er de virkelig nemme at håndtere. Jeg tænker at jeg vil lave disse salater igen, med friske bønner, når de er i sæson. 
Det ret smart at have sådan en pose frosne bønner i fryseren, så er det hurtigt og nemt at lave en salat eller grøn og sund aftensmad. Jeg synes at Anglamarks frosne bønner er gode og ikke for grove i det.

Salat af grønne bønner

Salat af grønne bønner

500 g grønne bønner, frosne eller friske
1 tomat
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
Eddike, lys
oliven olie, god
Salt
Peber

Sæt vand over i en gryde, tilsæt salt og bønner, når det koger. Lad bønnerne koge i 2-3 minutter, 
smag på dem. Bønnerne overhældes med koldt vand.
Vask, fjern kernerne og hak tomaten rimelig fint. Løget hakkes også rimelig fint.
Lav en dressing af olie og en smule eddike og salt, peber og fint revet hvidløg, smag til undervejs.
Vend bønner, løg og tomat godt rundt i dressingen.

Salaten blev serveret til saltimbocca.

Note: Lækker salat med en skarphed fra løget.  


Salat af grønne bønner med sesamfrø

Salat af grønne bønner med sesamfrø

500 g grønne bønner, frosne eller friske
Eddike
oliven olie, god
Salt
Peber
Sesamfrø

Sæt vand over i en gryde, tilsæt salt og bønner når det koger. Lad bønnerne koge i 2-3 minutter, 
smag på dem. Bønnerne overhældes med koldt vand.
Rist sesamfrøene på en varm pande, til de begynder at poppe.
Lav en dressing af olie og en smule eddike og salt og peber, smag til undervejs.
Vend bønner og sesamfrø godt rundt i dressingen.
Drys lidt sesam oven på salaten.

Salaten blev serveret med ovnstegt flæsk.

Note: nem og hurtig salat, det giver et tvist med sesamfrøene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar